Recept na lahodné bezlepkové muffiny
3 hrnčeky bezlepkovej múky ( zmiešanej so psylliom a guarovou gumou)
1 a 1/2 hrnčeka trstinového cukru
1 čajovej lyžičky soli
2 bezfosfátové prášky do pečiva
2 /3 hrnčeka masla / ghee
3 vajíčka
2/3 hrnčeka mlieka / mandľového / ryžového / ovčieho
1 hrnček ríbezli / čučoriedok / brusníc
Posýpka: ( všetko zmiešať)
1/2 hrnček hnedého cukru
1/3 hrnček múky
1/4 hrnček masla
1 a ½ čajovej lyžičky škorice
Predhrejeme rúru na 200C. Olejom vystriekame muffinove košíčky.
V menšej miske zmiešame múku, cukor, soľ, prášok do pečiva.
Vo väčšej miske olej, vajcia, mlieko.
Primiešame múkovú zmes, a dobre vymiešame ( cesto je pomerne tuhé).
Zľahka vmiešame ovocie.
Naplníme košíčky a navrch dáme posýpku.
Pečieme asi na 205 °C /30 min.
DOBRÚ CHUŤ